loading...

جامعه سلامت

جامعه سلامت پايگاهي از مطالب مفيد است كه با نگاه به نياز مخاطبين توليد و يا از منابع معتبر گردآوري شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومي و با تمركز بر مواردي كه به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است مي‌كوشد تا به سهم خود و به عنوان يك رسانه در مسير ارتقا جامعه حركت نمايد.

بازدید : 672
شنبه 8 شهريور 1399 زمان : 16:40

همه ما انسانها بواسطه اجتماع، شخصیت و هویت خود را درک و کشف می کنیم. در این میان گاهی از بازخوردهای منفی اجتماع و یا عوامل دیگر با مشکلاتی روبرو می شویم. این مشکلات، موانع و چالشها یک امر کاملا طبیعی است. این ما هستیم که با عملکرد منطقی می توانیم این مشکلات و موانع را حل کرده و خود را به موفقیت، خوشبختی و آرامش برسانیم. مشاوره فردی بهترین راهکار ممکن در این مواقع است. مواردی مانند تصمیم گیری های مهم، مشکلات روحی و روانی و صدها مورد دیگر که بهتر است در این مواقع حتما با مشاور در ارتباط باشیم. زیرا ممکن است خودمان نتوانیم بهترین تصمیم و عملکرد را در این مواقع داشته باشیم.

افراد برای موفق بودن و خوب ظاهر شدن در زمینه‌های مختلف نیاز دارند تا به خودشناسی کامل برسند و سعی کنند تا نقاط ضعف و قوت خودشان را شناسایی کنند و در جهت بهتر شدن و رشد شخصی‌شان تلاش کنند. گاهی افراد نمی‌توانند در محیط‌های مختلف مانند خانواده، مدرسه، دانشگاه، جمع دوستان، محیط کاری، روابط دوستی و عاشقانه خود خوب ظاهر شوند و بعد از مدتی دچار مشکل می‌شوند.

علت این مشکل را می‌توان در زمینه‌های مختلفی مانند عدم اعتماد به‌ نفس، مشکل در ابراز وجود، ناتوانی در بیان احساسات، استرس، اضطراب، افسردگی، نداشتن مدیریت مالی، وسواس فکری – عملی، ناتوانی در نه گفتن، مهارت ارتباطی ضعیف، عدم بلوغ فکری – عاطفی، نداشتن استقلال مالی، پایین بودن عزت نفس، عدم ثبات و ناتوانی در تصمیم‌گیری و… ریشه‌یابی کرد. تا زمانی که این مسائل ریشه‌یابی نشود و برطرف نشوند مشکل حل نخواهد شد.

وقتی فرد در شرایطی قرار می‌گیرد که بنا به دلایلی از پس موقعیت‌ها برنمی‌آید و نمی‌تواند خوب نقشش را ایفا کند سردرگم می‌شود و خواهان کمک از جانب دوستان و نزدیکانش می‌شود

بهترین روش برای حل مشکلات فردی

روش و راه حل بهتر این است که از کسانی کمک بگیرید که از تخصص و مهارت لازم و کافی برای کمک کردن به شما برخوردار باشند. امروزه با توسعه‌ی علم روانشناسی و مشاوره، متخصصانی وجود دارند که می‌توانند به شما در زمینه‌های مختلف مانند خانواده، تحصیلی، شغلی، رشد فردی و… کمک کنند. وقتی شخص در مسائل و روابط شخصی دچار مشکل می‌شود و نزد مشاور می‌رود در مرحله‌ی اول سعی می‌شود تا مشکل ریشه‌یابی شود و شخص به شناخت و خودآگاهی برسد که در چه زمینه‌هایی نیاز به تغییر دارد. آگاهی پیدا کردن و بینش مراجع نسبت به مشکلش و دید واقع‌بینانه داشتن نسبت به شرایط یکی از مهم‌ترین مراحل درمان است.

انواع مسائل و مشکلات فردی

مواردی مانند انتخاب رشته، انتخاب شغل، انتخاب همسر، استرس، اضطراب، بدبینی، منفی نگری، ناامیدی و صدها مورد دیگر که همه آنها، شخص را به تنهایی درگیر خود می کند. در این مواقع مشاوره فردی با مشاور روانشناس بهترین راهکار است. در برخی موارد مانند تصمیم گیری ها و مشاوره شاید یک یا دو جلسه کافی باشد اما مشکلات روحی و روانی می بایست طی یک دوره تحت نظر گرفته و درمان شوند. برای مثال مشکلاتی مانند استرس با یک یا دو جلسه مراجعه قابل رفع نیست و باید مراجعات بیشتری انجام شود.

راهکارهای قابل ارائه در مشاوره فردی

خدماتی نظیر مدیریت زمان، رفع بی خوابی، انتخاب همسر، انتخاب رشته، رفع افکار منفی، مقابله با استرس، راهکارهای موفقیت، انواع مهارت های ارتباطی مانند افزایش اعتماد به نفس، غلبه بر مشکلات، رفع اختلالات شخصیتی، مدیریت بحران و … در قالب مشاوره فردی قابل ارائه است.

دلایل مشکلات فردی

بر اساس دیدگاه های متفاوت درمانی، علت خاصی به مشکلات فردی نسبت داده می‌شود که برخی از علل مهم‌ عبارت‌اند از ژنتیک، تربیت، تجربیات سال‌های کودکی، الگوی ارتباطی والدین، تعامل با همسالان، بحران نوجوانی، دوستان و گروه های اجتماعی، روابط عاطفی و در نهایت ذهنیت فرد و … که با تأثیر بر رفتار و افکار افراد شرایط را برای آنان و اطرافیانشان سخت تر می‌کنند.

نحوه کمک مشاوره روانشناس در مورد مشکلات فردی چگونه می باشد

روانشناس به افراد کمک می‌کند هیجان های ناشی از خاطرات ناخوشایند کودکی، عادت های مضر، برداشت های غلط و غیر عقلانی، خطاهای شناختی، قرارهای رفتاری نامطلوب خود را شناسایی کنند و آن‌ها را رفع کنند. مشکل ارتباطی یکی از مسائل رایج فردی است که بخاطر آن به مشاوره مراجعه می‌کنند، لازم است که انتظارات، ترس ها، توقعات، نیازها و منش های یک فرد بررسی شوند و وی را در رفع مشکلات خودش و جهت دادن به ارتباطش با دیگران کمک کرد.

افسردگی

مهم‌ترین نشانه های آن ناراحتی و کم انرژی شدن به مدت طولانی است که در اثر تنهایی، مشکل در روابط با نزدیکان، استرس، برداشت های منفی، اراده نداشتن در رویدادها و … بروز می‌کند. روانشناس با تکنیک های رفتاری و اصلاح خطاهای فکری، افراد را جهت کسب و به کارگیری انرژی بیشتر و جذب طرز فکر مؤثر بر بهبودی کمک می‌کند.

اضطراب

به غیر از علائم بدنی اضطراب، علائم روانی و عصبی همچون آشفتگی، بی قراری، عدم تمرکز، بی طاقتی، وحشت و … نیز بروز می‌کنند. برخلاف افسردگی که گاهی به خوبی بر خود فرد آشکار است، اضطراب برای پنهان شدن از هشیاری فرد به خوبی عمل می‌کند. علاوه بر تغییراتی در برداشت و تفکر فرد، تکنیک های رفتاری و تمرین های متنوع و قوی از سوی روانشناس برای درمان پیشنهاد می‌شوند که اگر انجام شوند نقش منبع تهدید به راحتی در زندگی فرد کمرنگ می‌شود.

وسواس

وسوسه‌ی مصرف یک ماده، خوردن یک لقمه، انجام یک کار که گاهی از یک ‌بار و دو بار فراتر می‌رود و زمانی که به قدری زیاد باشد که عملکرد یک فرد را مختل کند وسواس نامیده می‌شود. بعضی افراد وسوسه می‌شوند که مدام به یک موضوع، یک رابطه، یک مشاجره یا یک واقعه بیندیشند و برخی دیگر وسوسه می‌شوند که مدام یک عملی همچون مرتب کردن دقیق وسایل، شست و شوی دست‌هایشان یا لوازمشان، قفل کردن کلید ها و … را انجام دهند. روانشناس با شناسایی ماهیت و هدف عادت های وسواسی فرد، تکنیک لازم را به او توصیه می‌کند که بسیار متفاوت از راه‌های تجویز شده از سوی دوستان و بستگان است.

نوسانات خلقی

در موارد خفیف نوسانات خلقی افراد ناشی از ندانستن دلیل آن‌ها، نداشتن مهارت در گفت و گو با دیگران، زمینه بیماری در مخاطبان و اطرافیان آن‌ها، استرس های شغلی و مالی و … است که می‌توان راهبردهای مقابله ای افراد را تقویت کرد و آن‌ها را به پذیرش و تعادل خلقی رساند. در موارد شدید تر نوسانات خلقی که ناشی از اختلال های شخصیت باشد، روانشناس طی دقت، زمان و حوصله بیشتر طرح درمان لازم را تعریف و اجرا می‌کند.

اختلال های شخصیت

همان‌طور که افراد رنگ پوست، چهره و سایز های متفاوتی دارند، طبیعی است که ویژگی های اخلاقی و شخصیتی متفاوتی هم داشته باشند. برخی رفتارها فقط صفت شخصیتی یک فرد هستند که رفع آن‌ها آسان تر است و برخی رفتارها چنانچه از حد نرمال کمتر یا بیشتر می‌شوند اختلال شخصیتی فرد را نشان می‌دهند و درمان آن‌ها مشکل تر است. اختلال های شخصیت به چند دسته تقسیم می‌شوند و لازم است روانشناس طی شناخت و مصاحبه، علل بروز آن را دریابد، نوع اختلال را تشخیص دهد تا بتواند درمان را شروع کند. دلیل دیگری که درمان مشکلات شخصیت را دشوار می‌کند این است که در برخی موارد، اختلال همان فرد را اذیت نمی‌کند بلکه اطرافیان از رویه های رفتاری و فکری وی تحت فشار و آزار قرار می‌گیرند.

اختلال های روان تنی

برخی افراد به این باور رسیده‌اند که داروها چاره همه مشکلات هستند و پزشکان از روانشناسان معتبرترند، در صورتی که در بسیاری از موارد بعد از مراجعه اول به پزشک حتی با وجود توصیه همان پزشک به مراجعه به روانشناس، دیده شده است که افراد مکرر به پزشکان دیگر مراجعه می‌کنند. بیماری‌های روان تنی آن دسته از اختلال هایی هستند که علائم جسمانی دارند اما علت آن‌ها روانی است؛ یعنی علائمی بدنی که اضطراب یا ناراحتی های فرد را کم می‌کنند و او را به آرامشی کاذب نزدیک می‌کنند.

اختلال های بد شکلی چهره و بدن

این روزها بازار جراحان زیبایی و آرایشی پر رونق است که گواه آشکاری از تمایل نسبتا زیادی از افراد به تغییر چهره و بدنشان است. بعضی از جراحی ها هدف پزشکی دارند اما برخی نه تنها هدف پزشکی ندارند بلکه به علت غیر طبیعی بودن، به جراحی های دیگر نیاز دارند. جراحی های پوستی، جراحی های بینی و اقدامات زیبایی دیگر. وقتی فرد به صورت وسواس گونه از چهره خود احساس رضایت ندارد، تصمیم به چنین رفتارهایی می‌گیرد.

اختلال خوردن

به غیر از همه‌ی مشکلات خوردن از جمله کم اشتهایی، پر اشتهایی و … برخی افراد بعد از خوردن غذا سعی در بالا آوردن آن دارند. این اختلال ها علاوه بر آنکه امروزه در پسرها و دخترهای جوان که به اندام اهمیت می‌دهند زیاد است در نوجوان ها هم به دلیل اختلاف نظر با والدین زیاد است.

ریشه یابی مشکلات فردی

همانطور که گفته شد مشکلاتی نظیر استرس و بدبینی و … که در طی سالها بوجود آمده است به سادگی نمی توان آنها را برطرف کرد. برای حل این مشکلات معمولا مشاور روانشناس در ابتدا اقدام به شناخت فرد کرده و مورد را ریشه یابی می کند. پس از آن است که مرحله درمان شروع می شود. زمان و تعداد مراجعات به عوامل دیگری وابسته است.

برای دسترسی به فهرست مراکز مشاوره و متخصصین روانشناسی روی لینک های زیر کلیک نمایید:

مرکز مشاوره

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 3

درباره ما
آمار سایت
  • کل مطالب : 46
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 85
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 41
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 170
  • بازدید ماه : 348
  • بازدید سال : 28016
  • بازدید کلی : 2044915
  • <
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی